З чого роблять шашлики

Для шашлику зазвичай вибирають свинину, яловичину, баранину чи курку. Свинина – універсальне м'ясо для шашлику.

Яке м'ясо йде на шашлики?

Свинина Свинина, мабуть, — найкращий варіант для шашлику, якщо йдеться власне про м'ясо. А найкращий варіант свинини – шия. Завдяки балансу м'яса та жирових прошарків страва з цих частин вийде соковитішою. Також є ще м'яка частина, що підходить для шашлику – вирізка.

У чому роблять шашлики?

Мангал повинен бути неглибоким – бажано не глибше 200 мм. Стінки мають бути не менше 3-5 мм, щоб від регулярного нагріву не деформувалися та не прогорали. У результаті відстань між м'ясом та вугіллям має бути не більше 10 см.