Що роблять зі шпинатом

Свіжий шпинат використовують в салатах, соусах, холодних закусках. Шпинат додають в супи як додатковий компонент, так і роблять крем-суп зі шпинату. Листя добре підходять до м'яса і стануть відмінним доповненням до овочевого рагу, омлетів, пудингів.5 черв. 2020 р.

Для чого використовують шпинат?

Листя рослини відварюють, тушкують, використовують як начинку до пирогів, яєчні, подають як закуску, для виготовлення соусів, пюре тощо. Гарний шпинат у тушкованому виді з іншими овочами, ще його можна консервувати.

Кому не можна їсти шпинат?

Якщо у людини є порушення водно-сольового обміну, тоді шпинат краще прибрати з раціону. Це стосується тих, хто має хвороби печінки, нирок, нефрит, захворювання жовчного міхура і підшлункової залози. При сечокам'яній хворобі медики також не рекомендують їсти рослину.

Як правильно їсти шпинат?

Як корисніше їсти шпинат Шпинат можна вживати у будь-якому вигляді. Перевага цієї зелені в тому, що навіть за термічної обробки він зберігає більшість поживних речовин. Молоді листки найкраще підходять для салатів чи легких соусів. Універсальний соус із зелені чудово поєднується з м'ясом, морепродуктами та сиром.

Страви зі шпинату — 10 простих та смачних рецептів
Салат зі шпинатом, яблуками, волоськими горіхами, сиром і гірчичною заправкою. Інгредієнти: 2 великих яблука; ½ …